De waarde van LinkedIn is na de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal van 2015 met een kwart gedaald. 

Op het moment van schrijven is het beursaandeel zo'n 25 procent minder waard dan voor de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal van 2015.

De daling valt te wijten aan de tegenvallende vooruitzichten die Linkedin bekendmaakte tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Analisten hadden een omzet van 718,3 miljoen dollar verwacht voor het tweede kwartaal van dit jaar, maar Linkedin heeft aangegeven dat het bedrijf een omzet van 670 tot 675 miljoen dollar verwacht.

Omzet en winst

Het eerste kwartaal sloot Linkedin echter wel af met goede cijfers. Volgens Linkedin-ceo Jeff Weiner was het eerste kwartaal een "solide kwartaal waar we progessie boekten binnen de plannen voor de komende jaren".

De omzet in het eerste kwartaal van dit jaar bedraagt 638 miljoen dollar. Dat is 35 procent meer dan een jaar eerder, toen Linkedin een omzet van 473 dollar rapporteerde.

Het nettoverlies nam echter ook toe. Het afgelopen kwartaal draaide Linkedin een nettoverlies van 43 miljoen dollar, ten opzichte van het nettoverlies van 13 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal van 2014.

Gebruikers

Verder maakte het sociale netwerk bekend dat het inmiddels 350 miljoen gebruikers heeft waarvan meer dan 50 procent de website bezoekt via zijn smartphone of tablet.