Een nieuwe browser-extensie genaamd Kardblock blokkeert alles op het internet wat met de Kardashians te maken heeft.

De browser-extensie is vooralsnog alleen beschikbaar in gesloten bèta.

"We zijn het zat dat we op elke website allerlei artikelen over de Kardashian-familie zien die het échte nieuws overschaduwen", aldus bedenker James Shamsi.

"Het boeit ons niet met wie de Kardashians het bed delen, en met wie niet. En het maakt ons ook niets uit dat Kim haar haren blond heeft geverfd."

Volgens Shamsi zijn de Kardashians alleen goed voor de "bewustwording van transseksualiteit", waarmee hij doelt op de recente onthullingen van Bruce Jenner. Jenner is de vader van model Kendal Jenner en reality-ster Kylie Jenner, en de stiefvader van de Kardashians.

Daarnaast werkt Shamsi aan een optionele functie om alle artikelen en foto's over Justin Bieber te filteren, zodat de gebruiker geen Kardashian of Bieber meer in de browser tegenkomt. 

Bieber

Het is echter al langer mogelijk om alles over Bieber in de browser te blokkeren. In 2010 bracht Greg Leuch de browser-extensie Shaved Bieber uit die alles over Bieber blokkeert.

De Shaved Bieber-extensie is inmiddels veranderd in Pop Block, een extensie waar je een naam van een bekendheid kunt invoeren om alles over diegene op het internet te blokkeren. Dit werkt dus ook met de naam Kardashian.

De tien beste extensies voor uw browser