KPN komt in het najaar met een eigen video-on-demand-dienst waarin ook live tv-zenders kunnen worden bekeken.

Dat laat de Nederlandse provider dinsdagochtend weten.

De dienst krijg de naam Play en komt ook beschikbaar voor mensen die geen klant zijn bij KPN. Play krijgt zowel een Android- als iOS-app. KPN is niet van plan de dienst ook via een website op laptops en computers beschikbaar te maken.

Abonnement

Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat er een maandelijks abonnement komt met onbeperkt toegang tot de dienst. Wat zo'n abonnement gaat kosten, wil KPN nog niet bekendmaken. Wel is duidelijk dat Play maandelijks opzegbaar zal zijn.

KPN belooft films, series en de meest bekeken tv-zenders aan te gaan bieden. Dat betekent dat het bedrijf een dienst als Netflix, waarop films en series kunnen worden teruggekeken, combineert met live televisie.

Hoe de selectie van zenders precies werkt en hoeveel zenders er beschikbaar zijn, kon een woordvoerder nog niet zeggen. "Daar kijken we momenteel met de testgroep naar. Die bestaat nu uit zo'n driehonderd mensen, maar wordt in juli flink uitgebreid naar 1500 tot 2000 mensen."

Aanbod

Ook over het on-demand-aanbod wil KPN nog weinig kwijt. Volgens de woordvoerder is het bedrijf "nog zoekende" wat dat betreft. Met het terugkijken van series en films worden rechten per land slechts een keer aan soortgelijke partijen verkocht. Aanbod op Netflix of Videoland zal dus niet op Play beschikbaar zijn.

KPN heeft voor zijn tv-klanten wel al een dienst waarin films en series teruggekeken kunnen worden. Of dat aanbod overgezet zal worden naar Play is niet duidelijk.