AMSTERDAM - Download biedt nieuw talent de kans op een doorbraak in de muziekwereld. Naast het aanbieden van muziek van de bekende platenmaatschappijen, neemt Download.nl nu ook initiatief in een uniek concept; het online debuut van de nieuwe topformatie NO I-D. De lancering van hun single Have a Little Faith In Me is een eerste stap in het benutten van de mogelijkheden van online promotie en vorming van nieuw talent.

"Online muziekdistributie heeft de toekomst, iets waar steeds meer bands mee te maken hebben", aldus Sander Remans, entertainmentmanager van Download. In het geval van NO I-D is het niet duidelijk wie of wat ze zijn. De muziekgebruikers kunnen via www.noi-d.nl bepalen wat de volgende single is die moet worden uitgebracht. Op de lange termijn beïnvloedt de stem van de fan de vorm en stijl van de band.

NO I-D

Het verhaal achter NO I-D? Een aantal professionele muzikanten kwam elkaar tegen tijdens optredens en besloot de krachten te bundelen en samen muziek te maken. "In eerste instantie wilden we in deze samenstelling alleen muziek voor de fun maken", aldus één van de bandleden. "Toen Download.nl ons echter de mogelijkheid bood om via hun online entertainmentportal de luisteraar te bereiken, waren we daar meteen voor in."