AMSTERDAM - Met de lancering van zoekmachine Marktzoeker hoeven koopjesjagers niet langer alle Nederlandstalige veilingsites te bezoeken. Marktzoeker speurt met één zoekactie de vier grootste advertentiesites van Nederland te af: Marktplaats, eBay, Speurders en Ricardo.

De zoekresultaten worden op een pagina weergegeven. Volgens de initiatiefnemers biedt Marktzoeker uitkomst voor mensen die regelmatig op meerdere sites naar koopjes zoeken. Ze besparen tijd en kunnen advertenties op de verschillende sites snel vergelijken. Vanuit de zoekresultaten kan de bezoeker direct doorklikken naar specifieke advertenties.

Zoekactie

Gemiddeld levert een zoekactie op Marktzoeker bij eBay twaalf keer zoveel resultaten op als bij Ricardo. Onder advertentiessites is Marktplaats nog steeds marktleider. Zowel in aantal advertenties als in assortiment. Bij de meeste zoektermen levert Marktplaats de meeste resultaten op. Speurders is een goede tweede.

Veilingkijker

Marktzoeker is niet uniek op de Nederlandse markt. De nieuwe zoekmachine zal de concurrentie moeten aangaan met Veilingkijker. Deze zoekmachine speurt al een aantal jaar op verschillende veilingsites, zoals Ricardo, Ebay, Marktplaats en Snuffelcorner.