Europese Facebook-gebruikers zijn 4 dollar waard. Daarmee leveren Europeanen minder dan de helft op van Amerikaanse gebruikers, die voor het sociale netwerk een waarde van 10,8 dollar hebben.

Dat blijkt uit de cijfers over het eerste kwartaal van 2015 die Facebook woensdag heeft gepresenteerd.

Aziatische leden hebben een waarde van 2 dollar. Gebruikers uit de rest van de wereld zijn goed voor 1,3 dollar.

Een gemiddelde Facebook-gebruiker is in het eerste kwartaal van dit jaar 3,8 dollar waard. Dat is een stuk hoger dan een klein jaar geleden, toen een Facebook-gebruiker nog een recordwaarde van 2 dollar had.

Gebruikers

Facebook is de eerste maanden van 2015 tevens veel vaker met een smartphone of tablet bezocht dan een jaar daarvoor.  Het aantal dagelijks actieve leden die de website via een mobiel apparaat bezoeken, is op jaarbasis met 31 procent gestegen naar 798 miljoen gebruikers. 

Het aantal maandelijks actieve gebruikers die de website met een smartphone of tablet bezoeken, steeg met 24 procent naar 1,25 miljard mensen. Het totaal komt uit op 1,44 miljard, 13 procent meer dan een jaar geleden.

Van de dagelijks actieve leden komen 225 miljoen gebruikers uit Europa, ten opzichte van de 161 miljoen leden uit de Verenigde Staten, 270 miljoen leden uit Azië en 280 miljoen leden uit de rest van de wereld.

Advertenties

Facebook heeft in het eerste kwartaal 3,32 miljard dollar aan advertentie-inkomsten verdiend. Dat is 42 procent meer dan hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Mobiele advertenties zijn goed voor 72 procent van de inkomsten die worden behaald uit het tonen van reclame.

Facebook heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 3,54 miljard dollar geboekt. Dat is 42 procent meer dan hetzelfde kwartaal in 2014, toen Facebook een omzet van 2,5 miljard dollar draaide.

De nettowinst bedraagt 512 miljoen dollar. Dat is de laagste nettowinst sinds het derde kwartaal van 2013.