Het Nederlandse Dealerdirect heeft een investering van 8 miljoen euro ontvangen van het Duitse internetbedrijf Rocket Internet en het Nederlandse Prime Ventures. In ruil hiervoor krijgen ze een minderheidsbelang in het concern.

Dit meldt Dealerdirect vrijdag. “Onmeunig mooi”, zo reageren de oprichters en eigenaren op het nieuws.

Dealerdirect is opgericht in 2006 door Niels Oude Luttikhuis (39), Vincent Stevens (33). De motorfietsdivisie is mede opgericht door Kerim Gilbers (40). Het concern heeft 110 medewerkers.

Dealerdirect is bekend van de sites ikwilvanmijnautoaf.nl en ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl, maar beheert in totaal duizend automotivewebsites. Via deze platformen zijn achtduizend bedrijven actief die auto’s en motorfietsen inkopen. Naar verluidt wordt er elke zes minuten een voertuig verhandeld.

Europa 

De investering wordt gebruikt om Europees uit te breiden. Het concern is al actief in Nederland, België en Duitsland, maar wil verder opschalen in en buiten Europa.

Niels Oude Luttikhuis: "Met de gebroeders Samwer en Sake Bosch halen we goed onderlegde investeerders in huis. Zij zullen ons naast kapitaal en kennis optimaal kunnen ondersteunen met de groei van onze organisatie.”

Rocket Internet is onder andere als investeerder in het succesvolle Zalando. Het investeringsbedrijf ging vorig jaar naar de beurs en haalden daar ruim een miljard euro op.