BIDDINGHUIZEN - Attractiepark Six Flags Holland in Biddinghuizen houdt vanaf 15 oktober een proef met een denkbeeldige wachttijd. Bezoekers kunnen straks een pieper huren om in zes drukke attracties te komen, zonder dat ze daarvoor in de rij hoeven aan te sluiten.

Er zijn honderd piepers beschikbaar. Dat heeft een woordvoerster dinsdag gezegd.

Q-bot

Six Flags Holland wil met de test uitzoeken of Nederland rijp is voor het apparaatje, dat de Q-bot heet. De gebruikers halen hun pieper bij de attractie van hun keuze langs een scanner en krijgen dan het tijdstip te zien waarop ze via de achteringang naar binnen mogen.

In plaats van een geestdodend verblijf in de wachtrij, kunnen ze in de tussentijd andere dingen doen. In Amerika is deze extra service volgens de zegsvrouwe al een grote hit.

Chaos

Het is technisch mogelijk maximaal zes personen op dezelfde pieper aan te sluiten. Kleine groepen hoeven dan niet voor iedereen een aparte Q-bot te huren. Mensen kunnen zich niet tegelijkertijd voor verschillende attracties aanmelden. "Want dan krijg je een chaos", legt de woordvoerster uit.

De test duurt waarschijnlijk tot het eind van het lopende seizoen. Het attractiepark sluit de deuren na de herfstvakantie. Six Flags Holland wil in die periode achterhalen hoe groot de belangstelling is en welke prijs de bezoekers voor de pieper willen betalen.

Voorkruipen

De proef moet bovendien uitwijzen hoe het experiment bij de mensen valt, die wel voor de wachtrijen kiezen. De woordvoerster verwacht niet dat zij het gevoel zullen krijgen dat de huurders van een Q-bot mogen voorkruipen. "Ze staan niet in de rij, maar dat wil niet zeggen dat ze ook eerder aan de beurt zijn."