De NS introduceert als onderdeel van de overstap naar een 4g-netwerk voor wifi in de trein een snelheidslimiet per gebruiker.

Dat meldt OV-Magazine.

De limiet bedraagt naar verluidt 150 kilobytes per seconde en gaat in juni in, enkele weken voordat alle Intercity's met 4g-capaciteit moeten zijn uitgerust. De overstap van 3g naar 4g zal naar verwachting in de derde week van juli zijn afgerond.

NOS bericht dat de NS opnieuw samenwerkt met telecomprovider T-Mobile voor het aanbieden van wifi in zijn Intercity-treinen. De NS bevestigde de berichtgeving hierover zaterdag.

Stabieler

De overstap naar 4g moet het internet in Intercity's zowel sneller als stabieler maken. Om dat laatste te bewerkstelligen wordt de snelheidslimiet ingevoerd, zodat gebruikers niet buitenproportioneel het beschikbare netwerk kunnen belasten. 

T-Mobile heeft echter nog geen landelijke dekking voor zijn 4g-netwerk, waardoor niet overal in Nederland gebruik kan worden gemaakt van het snellere internet in de trein.

Met name in delen van Zeeland, Limburg, Groningen, Friesland en Brabant is nog geen 4g via T-Mobile beschikbaar. In juni moet de dekking worden uitgebreid.

De NS was niet direct beschikbaar om het nieuws te bevestigen.