Apple heeft naar verluidt verschillende artiesten benaderd voor exclusieve deals voor zijn nieuwe muziekstreamingdienst. Apple zou onder meer Florence + the Machine en Taylor Swift hebben benaderd.

De exclusieve deals met artiesten zouden er voor moeten zorgen dat consumenten die hun twijfels hebben over een betaaldienst zich alsnog zullen abonneren, schrijft Bloomberg vrijdag. 

Apple werkt al tijden aan een eigen muziekstreamingdienst, die voor een deel gebaseerd zal zijn op Beats, de muziekdienst die vorig jaar door Apple werd overgenomen voor een bedrag van 3 miljard dollar.

Volgens ingewijden wordt de dienst deze zomer uitgebracht en zijn er twee abonnementen beschikbaar: een voor 9,99 dollar per maand en een 'familieabonnement' voor 14,99 dollar per maand. Europese prijzen worden niet genoemd. 

Niet gratis

De muziekdienst zal waarschijnlijk niet over een gratis dienst beschikken, zoals Spotify. Die dienst ligt de laatste tijd onder vuur nadat zangeres Taylor Swift haar muziek weghaalde uit de muziekbibliotheek van Spotify. De dienst zou te weinig opleveren. Ook grote platenlabels lijken inmiddels minder enthousiast over de gratis versie van Spotify. 

Hoe Beats sluw, slim en snel populair werd