Het bestaan van de domeinextensie .sucks is mogelijk in gevaar. Beheerder ICANN wil dat wordt onderzocht of de wet wordt overtreden door gebruik van .sucks-domeinen.

Sinds kort worden traditionele domeinextensies als .com, .nl en .info aangevuld met een grote hoeveelheid nieuwe extensies, zogenoemde topleveldomeinen.

Het bedrijf Vox Populi kocht het recht om domeinen die eindigen op .sucks te verkopen. Deze zouden bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt om klantenservice te leveren.

Bedrijven zien het bestaan van het topleveldomein echter als afpersing. Het registreren van een .sucks-domein kost in sommige gevallen 2499 dollar (2350 euro), en bedrijven zien zich genoodzaakt om hun eigen naam in te kopen om te voorkomen dat iemand anders dit doet.

ICANN, de beheerder van de topleveldomeinen, zegt dat wetgevers moeten bepalen of de activiteiten van Vox Populi onwettelijk zijn. De organisatie heeft daarom brieven gestuurd aan toezichthouders in de VS en Canada, waar Vox Populi is gevestigd, waarin wordt opgeroepen tot een onderzoek.

Mocht worden besloten dat de wet inderdaad wordt overtreden, dan zou ICANN het contract met Vox Populi rond de verkoop van .sucks-domeinen kunnen opzeggen. Het is onbekend of de VS en Canada daadwerkelijk van plan zijn om een onderzoek te starten.