Youtube krijgt binnen enkele maanden een abonnementsdienst. Betalende gebruikers zien dan geen reclame meer en kunnen video's opslaan om offline te bekijken.

Dat meldt Bloomberg, die een e-mail van Google aan bekende Youtubers heeft gepubliceerd. De dienst zou binnen enkele maanden lanceren, zo bevestigt The Verge.

Een belangrijke functie van het abonnement is het verwijderen van advertenties voor het afspelen van een video, en de mogelijkheid om video's via de app op het mobiele apparaat op te slaan. Gebruikers kunnen Youtube-video's vervolgens offline bekijken.

Het Youtube-abonnement zou rond de 10 dollar per maand gaan kosten en toegang bieden tot speciale video's van populaire kanalen. Bekende Youtubers met een eigen kanaal hebben de mogelijkheid om video's alleen voor betalende gebruikers beschikbaar te maken. 

Muziek

Google zou naar verluidt ook goedkopere abonnementen beschikbaar maken die zich richten op specifieke categorieën, zoals muziek of video's voor kinderen. 

Er gaan al jaren geruchten over een betaalde abonnementsdienst voor Youtube. Tot op heden biedt Youtube alleen een betaalde abonnementsdienst voor muziek aan, genaamd Youtube Music Key. Deze dienst is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten op uitnodiging te gebruiken en kost 7,99 dollar per maand.