Een vrouw uit New York mag haar man de officiële scheidingspapieren sturen via Facebook. 

Dat meldt de New York Daily News op basis van een uitspraak van de rechtbank.

Ellanora Baidoo trouwde in 2009 met Victor Sena, maar wilde vrij snel alweer scheiden. De man kwam zijn belofte om een traditionele Ghanese bruiloft te houden niet na. De twee zijn allebei afkomstig uit Ghana.

Als gevolg van de onenigheid over de bruiloft is het huwelijk volgens de advocaat van Baidoo nooit geconsummeerd en hebben de man en vrouw nooit samengewoond.

Geen adres

Toch wil Sena blijkbaar nog niet scheiden. De twee hebben sporadisch contact via de telefoon en via Facebook en de man heeft laten weten geen vaste verblijfplaats of werkadres te hebben. Zijn laatst bekende adres is volgens de advocaat een appartement waar hij in 2011 woonde.

"Hij weigert ook zichzelf beschikbaar te maken voor het opsturen van de papieren", aldus de advocaat. "Het postkantoor heeft geen adres, er is geen adres gekoppeld aan zijn prepaidtelefoon en de Department of Motor Vehicles heeft geen gegevens over hem. We hebben echt alles geprobeerd, inclusief het inhuren van een privédetective."

Privébericht

De rechter besloot daarop dat Baidoo haar man de scheidingspapieren via Facebook op mag sturen. Dat moet via een privébericht en de vrouw moet dat drie weken lang wekelijks doen of tot Sena reageert.  Het eerste Facebook-bericht is inmiddels verstuurd, maar volgens de advocaat nog zonder reactie.