In De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedereen week het belangrijkste technieuws. Deze week niet alleen in podcastvorm, maar ook als video. We bespreken de Galaxy S6, de nieuwe browser van Microsoft en een streamingmuziekdienst van Jay Z.

Klik hier om de podcast als mp3 te downloaden (12 MB). Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Bekijk De week van NUtech:

De week van NUtech
De week van NUtech

Tidal

Jay Z heeft deze week de streamingmuziekdienst Tidal nieuw leven in geblazen. Tal van bekende artiesten hebben zich verbonden aan de dienst. Tidal biedt een standaardabonnement van 10 dollar per maand en voor 20 dollar per maand krijgen gebruikers hogere kwaliteit audio.

Is Tidal een serieuze Spotify-concurrent nu veel artiesten hun muziek deels exclusief willen gaan aanbieden? En heb je iets aan de hogere kwaliteit muziek?

Muziek in cd-kwaliteit is terug, maar horen we dat ook echt?

Project Spartan

Microsoft introduceerde deze week in de testversie van Windows 10 een nieuwe browser: Project Spartan. Deze browser gaat op termijn Internet Explorer vervangen en de eerste functionaliteiten zijn nu uit te proberen. Wij laten ze zien en bespreken de toekomst van de Windows-browsers.

We halen ook nog kort een nieuwe mogelijkheid van de browser Chrome aan. Sinds deze week kan je Android-apps in Chrome gebruiken en in de toekomst gaat dat zorgen voor een revolutie van apps voor de desktop.

Bekijk screenshots, video's en alle nieuwe functies van Windows 10

Galaxy S6 en S6 Edge

Eerder deze week plaatsten we al onze review van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Samsung gooit het dit jaar over een totaal andere boeg en dat pakt goed uit. De toestellen hebben een uitstekend scherm, geweldige camera en sublieme prestaties. Er is echter ook nog wel wat kritiek te leveren op Samsung: Waarom was het nodig alles om te gooien? En wat heb je eigenlijk aan die gebogen randen van de S6 Edge?

Review: Galaxy S6 is beste Android-smartphone tot nu toe

Review: Futuristische Galaxy S6 Edge voegt weinig toe

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android