De Duitse startup Gobutler is een virtuele persoonlijke assistent die bijna alles voor de gebruiker kan regelen, zolang er maar wordt betaald.

De dienst is sinds begin maart actief en voorlopig alleen beschikbaar Duitsland, het Vereningd Koninkrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Canada. Over een Nederlandse release is nog niets bekend.

Gobutler voert opdrachten uit op basis van sms'jes. Zo kan een gebruiker bijvoorbeeld een sms'je sturen dat degene iets wil, waarna Gobutler een koerier aan de opdracht koppelt. "We zijn een soort winkel voor alles wat je nodig hebt", aldus Navid Hadzaad tegenover Techcrunch.

Inmiddels heeft Gobutler al zo'n 100.000 opdrachten voltooid en bestaat het team uit dertig mensen die dagelijks zo'n 5000 opdrachten verwerken. Op dit moment is Gobutler bezig met een investeringsronde om de dienst verder uit te breiden.

"Als je over tien maanden vertelt dat je jouw favoriete pizza wilt en dat je op dit moment thuis bent, weten we welke pizza we moeten bestellen, waar je woont en wat je betaalgegevens zijn. Vervolgens krijg je een bevestiging van de bestelling. Is dat niet handig", aldus Hadzaad.

Magic

Het idee achter Gobutler is echter niet uniek. De dienst Magic, die vrijwel hetzelfde doet als Gobutler, is erg populair in de Verenigde Staten. Wired testte Magic uit en liet de dienst onder andere een Mexicaans worstelmasker en enkele joints bezorgen.