Facebook is het niet eens met de conclusies die worden getrokken in een kritisch rapport van de Belgische toezichthouder CBPL.

De Belgische onderzoekers stellen in een rapport dat eerder deze week verscheen dat Facebook Europese privacyregels overtreedt door instellingen te ingewikkeld te maken en het bieden van te weinig keuzes om privacygevoelige functies uit te schakelen. 

Ook worden gebruikers die niet gevolgd willen worden, toch in zekere mate gevolgd met behulp van cookies, aldus de onderzoekers.

Facebook noemt het onderzoek tegenover de BBC 'inaccuraat', en stelt dat er 'feitelijke onnauwkeurigheden inzitten'. Het sociale netwerk zegt ook teleurgesteld te zijn dat de onderzoekers nooit contact hebben opgenomen met het bedrijf, en hoopt nog steeds in gesprek te kunnen gaan met de onderzoekers. 

De onderzoekers zeggen nog steeds achter hun bevindingen te staan, maar zijn ook bereid eventuele fouten te corrigeren. Ze zijn echter "niet verrast dat Facebook een andere positie inneemt dan wat de Europese datawetten vereisen". 

Bekijk de belangrijkste privacyinstellingen op Facebook

Dit doet Facebook met uw privégegevens