De Nederlandse startup iLost, een zoekmachine voor verloren en gestolen voorwerpen, heeft via crowdfundingsplatform Oneplanetcrowd 100.000 euro opgehaald.

iLost werkt samen met bioscopen, festivals en gemeentes om mensen verloren spullen te laten terugvinden. Zij kunnen een database met spullen doorzoeken en hun eigen verloren voorwerpen weer laten thuisbezorgen. 

Met de investeringen wil de applicatie zich verder ontwikkelen tot de 'Google van lost and found'. Het bedrijf stelde zichzelf 100.000 euro als doel om zo verder uit te breiden in de Benelux. Wanneer het bedrag oploopt tot 250.000 euro volgen het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. 

De uitbreiding is volgens het bedrijf een logische stap: "We hebben de afgelopen jaren gezien dat ons systeem werkt en dat je met iLost zes keer zoveel kans hebt om een verloren voorwerp terug te vinden."

Het doel werd met zo'n 80 investeerders, die gemiddeld dus ruim 1.000 euro staken in het bedrijf, gerealiseerd. Het project kan nog tot 15 mei gesteund worden.