Een oud-medewerker van Twitter sleept het bedrijf voor de rechter wegens discriminatie op basis van geslacht. 

De rechtszaak is aangespannen door Tina Huang, die in 2009 begon bij het bedrijf. Het betreft een zogenoemde class action-rechtszaak, wat betekent dat één persoon een grotere groep mensen vertegenwoordigt. Huang nodigt alle voormalige vrouwelijke Twitter-medewerkers om zich aan te sluiten bij de zaak, meldt Mashable.

Volgens de programmeur is de promotieprocedure onder programmeurs niet transparant. Besluiten over promoties worden volgens haar genomen door geheime commissies zonder dat er voortgangsgesprekken plaatsvinden of vacatures openbaar worden gemaakt. 

Het gebrek aan duidelijk beleid zorgt er volgens Huang voor dat mannen worden voorgetrokken en vrouwen maar weinig kans maken op promotie. Slechts 30 procent van de Twitter-medewerkers is vrouwelijk, en onder de technische staf is dat zelfs 10 procent, aldus de voormalig medewerker. 

Huang zegt zelf ontslagen te zijn nadat ze een mail had gestuurd naar ceo Dick Costolo waarin haar frustratie met hem deelde. Twitter ontkent dat Huang is ontslagen, en stelt dat ze vrijwillig is vertrokken.