In New York rijden meer Ubers dan taxi's rond. De startup is sinds mei 2011 actief in de grote Amerikaanse stad.

Volgens de Taxi & Limousine commissie van New York rijden er in de stad 14.088 Ubers en 13.587 taxi's, zo meldt The New York Post. Het aantal geregisteerde Ubers bestaat uit de taxidiensten Uber Black en Uber Lux, de luxere variant van Uber.

Daarnaast is het voor een normale taxi in New York, die ook wel een 'yellow cab' wordt genoemd, mogelijk om in te klokken bij Uber als een Uber Taxi. Deze Uber-variant is niet meegenomen in de cijfers, waardoor het uiteindelijke aantal hoogstwaarschijnlijk hoger ligt.

New York is één van de belangrijkste steden voor Uber. Het was tevens de eerste stad waar de startup naar uitbreidde, na een succesvolle pilot in San Francisco.

Een Uber-chauffeur zegt tegenover The New York Post dat hij netto 85.000 dollar per jaar verdient. Dat is meer dan het dubbele van het nettojaarloon van de gemiddelde New Yorkse taxichauffeur, dat rond de 35.000 dollar ligt.

Nederland

Uber is ook actief in Nederland. De goedkope Uberpop-variant,  waar particulieren zich voor kunnen aanmelden, is echter verboden. De dienst is in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag ondanks het verbod nog wel gewoon beschikbaar. 

Uber en de chauffeurs hebben al diverse boetes gekregen. De gemeente Amsterdam riep recentelijk nog op tot strengere controle op Uberpop.

Uber: De opkomst van de populaire, maar controversiële taxi-app