Chauffeurs Uberpop belaagd in Amsterdam

Chauffeurs van de nieuwe taxidienst Uberpop zijn in Amsterdam belaagd door groepen mannen in auto’s. 

Een woordvoerder van de dienst bevestigde dinsdag een bericht hierover in De Telegraaf. Zeker twee chauffeurs hebben aangifte gedaan bij de politie.

Uberpop stelt dat een kleine groep taxichauffeurs achter de aanvallen zit. ''Zij proberen met geweld vernieuwing in de taxiwereld tegen te gaan.''

Een woordvoerster van de politie kon dinsdagochtend twee aangiftes bevestigen. In een van die twee zaken zijn twee mannen aangehouden wegens bedreiging en roekeloos rijgedrag.

Particuliere chauffeurs

Uberpop is onderdeel van taxiapp Uber. Via Uber kunnen gebruikers in hun app taxi's bestellen, beoordelen, betalen en hun locatie volgen.

Er zijn chauffeurs met vergunning te boeken, maar bij Uberpop kunnen ook particulieren zich aanmelden als chauffeurs en na een keuring vervoeren zij passagiers zonder vergunning, tegen een lager tarief.

In juli van 2014 bepaalde de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) al dat Uberpop illegaal is in Nederland. Een rechter bevestigde dat later. Uber gaat desondanks door met zijn particulierendienst. Het bedrijf wacht naar eigen zeggen nieuwe wetgeving af die later dit jaar verwacht wordt.

Lees meer over:
Tip de redactie