Apple lanceert in de herfst van dit jaar in de Verenigde Staten een eigen tv-dienst met zo'n 25 zenders.

Dat stelt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Het zou gaan om een afgeslankte variant van een traditioneel kabelpakket in de VS, met aanzienlijk minder zenders maar daardoor ook een lagere prijs. Apple wil hier naar verluidt zo'n dertig à veertig dollar per maand voor vragen. 

Het bedrijf zou de dienst in juni aankondigen tijdens zijn jaarlijkse Worldwide Developer Conference en vervolgens in september de service lanceren, voor zowel iPhone, iPad als de settopbox Apple TV.

Onderhandelingen

De Wall Street Journal berichtte vorig jaar reeds over een tv-dienst van Apple, die het bedrijf destijds met de Amerikaanse kabelexploitant Comcast zou hebben willen opzetten.

Die samenwerking is volgens de krant stukgelopen, waardoor Apples service ook geen zenders van NBC zal aanbieden, omdat dat netwerk eigendom is van Comcast. Er zouden wel deals zijn gesloten met Disney, CBS en Fox.

Apple zou verder een combinatie van live televisie en on demand content willen bieden. Recentelijk stapte Disney al in die markt met SlingTV en techgigant Sony lanceert binnen twee weken zijn eigen tv-dienst Playstation Vue.

Apple zelf zette al stappen via de begin maart aangekondigde samenwerking met HBO, waardoor de losstaande streamingdienst van de zender tijdelijk exclusief op Apple-apparaten beschikbaar is.