Virusscanner Panda lanceerde woensdag een update die een fout bleek te bevatten. Daardoor ziet het bedrijf zichzelf als malware.

Het bedrijf plaatste zelf een bericht op zijn website om gebruikers te informeren over het voorval en de manier om dit weer op te lossen. Sommige pc's zouden niet werken, bestanden zouden verdwijnen en inloggen bleek onmogelijk.

Het probleem ontstond doordat het antivirusprogramma Office Protection en Retail 2015 verschillende bestanden van zichzelf in quarantaine plaatste. Dinsdagavond kwam er een update uit om het probleem op te lossen.

Panda Security geeft aan dat het probleem in sommige gevallen nog voor kan komen. Daarom kwam er een tool uit die de bug handmatig moet oplossen. 

Gebruikers beweren op het forum van Panda last te hebben van de fout. Zo stelt een forumbezoeker onder meer dat de virusscanner niet meer werkt en er geen bestanden te traceren zijn in quarantaine. Ook komt het volgens de forumgebruiker voor dat Windows niet meer opnieuw kan opstarten.