Rapper en techentrepreneur Will.i.am denkt dat de wereld een nieuwe moraal en nieuwe wetten nodig heeft om met 3d-geprinte mensen om te gaan.

Dat zegt ​Will.i.am in een interview met Dezeen. De rapper is voornamelijk bekend van de band Black Eyed Peas en zijn smartwatch Puls.

"Als je een lever of nier kunt 3d-printen, dan kun je ook een heel freaking mens uitprinten", aldus Will.i.am. Ook meent de rapper dat hij de eerste 3d-geprinte mens nog tijdens zijn leven gaat zien. Will.i.am is 39 jaar oud.

"Maar nu komen we uit op een geheel nieuw terrein. Mozes kwam met de tien geboden, maar daar staat niets in over 3d-printen. We hebben dus een nieuwe moraal en nieuwe wetten nodig", aldus Will.i.am. 

Teleporteren

Will.i.am zegt dat hij het niet per se eens is met de mogelijkheid om mensen te 3d-printen, maar dat hij "alleen feiten noemt die zijn gebaseerd op de plausibele groei in technologie en de Wet van Moore".

Daarnaast meent Will.i.am dat 3d-geprinte mensen ook via een Star Trek-achtige manier naar andere plaatsen kunnen worden geteleporteerd: "Lichaamsdelen worden dan aan de ene kant vernietigd en de andere kant weer opnieuw gemaakt."

"Star Trek was ook best wel gaaf want ze hadden al iPhones en het internet", voegt Will.i.am toe.

Waarom er voorlopig nog geen 3d-printer bij u thuis staat