Het controversiële bedrijf Uber heeft zijn dienst UberX opgeschort in Zuid-Korea. UberX stopt in het land door een verbod van de overheid

Dat maakt het bedrijf op zijn blog bekend. Het bedrijf verklaart na het advies van een transporttoezichthouder in Seoul dat het "in het belang van de chauffeurs en de gemeenschap" is om naar een nieuwe oplossing te zoeken.

Hoewel de particulierendienst van Uber stopt in Zuid-Korea, gaat het bedrijf door met het aanbieden van Uber Black. Dat is een dienst die gebruikmaakt van gelicentieerde chauffeurs en die in Zuid-Korea daarom niet is verboden.

Daarnaast belooft Uber zijn platform zonder kosten beschikbaar te stellen voor alle taxi's in Seoul. Daardoor wordt het mogelijk om via de app ritten met normale taxi's te bestellen.

UberX bood passagiers tijdelijk gratis ritten aan om een verbod te ontlopen. Uber zegt de dienst opnieuw te willen introduceren als een compromis kan worden gevonden met de overheid.

De particulierendiensten UberX en Uberpop zijn in veel landen controversieel. In Nederland is Uberpop verboden en kreeg het bedrijf meermaals boetes, maar is het toch nog mogelijk om Uberpop-ritten te bestellen.