De Amerikaanse rechter heeft het schikkingsvoorstel van Apple, Google en Intel van 415 miljoen dollar in de rechtszaak rond personeelsafspraken goedgekeurd.

Apple, Google, Intel, Adobe en nog enkele bedrijven mogen gezamenlijk voor een bedrag van 415 miljoen dollar (370 miljoen euro) schikken met huidige en oud-werknemers. Dat meldt The Wall Street Journal.

De werknemers hadden de bedrijven aangeklaagd, omdat die tussen 2005 en 2010 personeelsafspraken hadden gemaakt. De Amerikaanse bedrijven waren overeen gekomen geen werknemers van elkaar over te nemen.

De werknemers menen hierdoor geld te zijn misgelopen, door een verminderde concurrentie op de arbeidsmarkt. Ruim 60.000 werknemers daagden de bedrijven in een zogenoemde class-action-zaak voor de rechter.

In die zaak deden de bedrijven eerder al een schikkingsvoorstel van 324,5 miljoen dollar (289,5 miljoen euro). Dat werd toen door de rechter afgewezen, omdat het te laag zou zijn.

De goedgekeurde 415 miljoen dollar "voorziet een neutrale en eerlijke manier om de aanklagers gebaseerd op hun salaris en vermeende schade te compenseren", schrijft de rechter in haar oordeel.