De losstaande streamingdienst van betaalzender HBO zou in april van start gaan. HBO biedt met Go al streaming aan, maar alleen voor abonnees van zijn zenders.

Het nieuwe HBO Now gaat volgens de International Business Times 15 dollar per maand kosten.

HBO zou van plan zijn om in april met de losstaande streamingdienst starten. Dat is vlak voordat het vijfde seizoen van de populaire HBO-serie Game of Thrones begint.

Met de dienst zou HBO consumenten willen aanspreken die geen abonnement op de kabeldienst willen, of überhaupt geen tv-aansluiting hebben. HBO Now zou zowel direct bij HBO te koop zijn, als via internetproviders in combinatie met een internetabonnement.

Beschikbaarheid

Apple zou één van de partners van HBO zijn, en HBO Now onder meer via zijn Apple TV gaan aanbieden. HBO Go is momenteel te gebruiken op tal van apparaten, waaronder Apple TV, Chromecast, Android, iOS, Playstation, Xbox en smart-tv's van Samsung.

Of HBO Now ook direct op al die platformen beschikbaar wordt is niet duidelijk, al zou HBO daar wel interesse in hebben. Ook is niet bekend of HBO zijn streamingdienst direct wereldwijd uitrolt. Eind 2014 noemde HBO de losstaande streamingdienst al, toen sprak het enkel over de VS.

Daarnaast is het niet bekend of het aanbod van HBO Now hetzelfde zal zijn als dat van HBO Go. Daar biedt HBO een groot deel van zijn eigen producties aan, zoals series als Game of Thrones, True Detective en The Leftovers.