Twitter gaat in bepaalde gevallen gebande gebruikers vragen om zich te verifiëren via een e-mailadres of telefoonnummer als zij weer actief willen worden op het sociale netwerk.

Dat meldt Ars Technica op basis van anonieme bronnen binnen Twitter.

Het bedrijf meldt officieel enkel dat het enkele nieuwe disciplinaire maatregelen heeft getroffen om op te kunnen treden tegen gebruikers die de gedragsregels op Twitter overtreden.

In bepaalde gevallen zal Twitter naar verluidt om verificatie vragen wanneer een gewaarschuwde of tijdelijk gebande gebruiker zijn of haar account wil blijven gebruiken.

De daarvoor vereiste persoonsgegevens zou het bedrijf dan op kunnen slaan en eventueel op een zwarte lijst kunnen plaatsen.

Misbruik melden

Twitter kondigde verder aan dat het de mogelijkheden heeft uitgebreid voor alle gebruikers om ongepast gedrag op het sociale netwerk te melden.

Dit is vanaf heden versimpeld voor meer vormen van kwaadwillend gebruik, zoals het delen van de privégegevens van iemand anders. 

De nieuwe maatregelen zijn een reactie op enkele bekende gevallen waarbij Twitter-gebruikers te maken kregen met onder meer doodsbedreigingen.