Google steekt 300 miljoen dollar (266,7 miljoen euro) in een fonds om Amerikaanse consumenten betaalbaar zonne-energie te laten gebruiken.

Dat maakt het bedrijf Solarcity donderdag bekend.

Het fonds moet in totaal 750 miljoen dollar gaan bedragen, waar Google dus 300 miljoen dollar van voor zijn rekening neemt. Met het fonds kan Solarcity inwoners van veertien Amerikaanse staten gratis installatie en afname van zonnepanelen aanbieden.

Zij betalen dan alleen nog voor de zonne-energie die ze afnemen. Volgens Solarcity zal het aanbod goedkoper zijn dan de huidige stroom die wordt afgenomen.

1,5 miljard

Google investeerde in 2011 ook al in een soortgelijk fonds van Solarcity dat toen 280 miljoen dollar bedroeg. Hoe groot de investering van de zoekgigant toen was, is niet bekend. In 2014 stak Google nog 100 miljoen dollar in een fonds voor het leasen van zonnepanelen en in 2013 investeerde het bedrijf 12 miljoen dollar in een zonnepanelenpark in Zuid-Afrika.

Google heeft al ongeveer 1,5 miljard dollar in groene energie gestoken omdat het gelooft dat dit goed is voor overheden, consumenten en bedrijven. De investering in het nieuwe Solarcity-fonds is de grootste tot nu toe voor Google.