Google zou van plan zijn om in mei Android Pay te lanceren. Met het nieuwe betaalplatform moet onder meer Apple Pay worden beconcurreerd.

Android Pay maakt zowel betalingen binnen apps als binnen fysieke winkels mogelijk, zo meldt Ars Technica op basis van een anonieme bron.

Het zou voor Android-ontwikkelaars mogelijk worden om klanten gemakkelijk hun creditcardgegevens te laten invoeren, waarna altijd met één druk op de knop kan worden betaald.

Via NFC zou het ook mogelijk worden om in winkels te betalen. Apple Pay en conctactloze betaalkaarten maken gebruik van dezelfde technologie.

Wallet

Google heeft al de digitale betaaldienst Google Wallet. De dienst werd nooit populair, maar Ars Technica meldt dat Wallet voorlopig naast Android Pay blijft bestaan. 

Onlangs sloot Google een deal met de drie grootste Amerikaanse providers om standaard een betaaldienst aan te bieden op nieuwe Android-telefoons. Mogelijk gaat het in dat geval ook om Android Pay.

Google zou momenteel nog geen ontwikkelaars toegang hebben gegeven tot Android Pay, dus het is onduidelijk in hoeverre de dienst in de toekomst door apps zal worden ondersteund. De onthulling zou worden gedaan op ontwikkelaarsconferentie I/O in mei.