Het is vanaf maart niet meer toegestaan seksueel expliciete foto's en video's te plaatsen op Blogger, het blogplatform van Google.

Dat heeft de zoekgigant laten weten. Blogger is een platform waar gebruikers blogs kunnen aanmaken die dan gepubliceerd worden op Blogspot.com, zoals Googleblog.blogspot.com.

Waarom naaktfoto's en -video's niet meer worden toegestaan vanaf 23 maart is niet bekend. Op dit moment staat Google dergelijke inhoud wel toe op Blogger.

Privé

Momenteel kunnen gebruikers die seksuele content plaatsen hun blog aanmerken als 'adult' in de instellingen. Na 23 maart is dat niet meer mogelijk en moeten blogs met seksuele foto's op privé worden gezet waarna ze alleen voor de eigenaars zichtbaar zijn en voor mensen waarmee de blog specifiek gedeeld is.

Google roept gebruikers die momenteel een seksueel getinte blog hebben deze op privé te zetten of zelfs hun seksueel expliciete inhoud te verwijderen. Gebeurt dit niet voor 23 maart zal Google de blog automatisch op privé zetten waarna de inhoud dus niet meer zichtbaar is voor bezoekers.

"Blogs die gemaakt worden na 23 maart zullen we mogelijk verwijderen of we zullen andere actie ondernemen als het seksueel expliciete inhoud bevat", aldus Google. Het bedrijf blijft naakt wel toestaan als het een publiek doel dient zoals bij kunst, educatie of wetenschap.

Censuur

Opvallend is dat in de huidige richtlijnen van Blogger staat dat er geen legale content gecensureerd wordt: "We geloven dat censuur tegenstrijdig is voor een dienst die gebaseerd is op vrijheid van meningsuiting." Illegale seksuele content zoals kinderporno, incest of verkrachting was altijd al verboden.