Communicatieplatform Slack heeft ruim half miljoen gebruikers

Slack bestaat een jaar en heeft ruim een half miljoen actieve gebruikers verzameld. Dat aantal neemt wekelijks met zo'n tienduizend toe.

Dat meldt Slack, dat onder meer e-mail en messaging in één app onderbrengt.

De app richt zich daarbij voor voornamelijk op zakelijk gebruik. Het aantal betalende gebruikers ligt op ruim 135.000, wat volgens Slack een jaarlijkse omzet van 12 miljoen dollar oplevert. Die jaaromzet neemt door de gebruikersgroei wekelijks met 1 miljoen dollar toe.

Slack startte officieel op 12 februari 2014, maar was een half jaar eerder al wel met een besloten bèta begonnen. Toen kreeg de dienst achtduizend bedrijven zo ver zijn apps te gebruiken.

Groei zet door

Na een jaar officieel gebruik zegt Slack dat 60.000 teams van variërende formaten zijn dienst gebruiken. Dat is een verviervoudiging van de 13.000 teams die Slack zes maanden na de lancering gebruiken. Onder actieve gebruikers zegt Slack enkel teams te tellen die de app dagelijks gebruiken.

Volgens Slack versturen zijn gebruikers maandelijks 300 miljoen berichten naar elkaar, en zijn ze gezamenlijk ruim 100 miljoen uur met de dienst bezig. In oktober 2014 maakte het bedrijf bekend dat het na een investeringsronde een waardering van 1,12 miljard dollar had gekregen.

Slack zegt te werken aan Windows-versies van zijn app, en aan betere ondersteuning voor grote zakelijke teams. Ook is een toenemend aantal bestaande apps in Slack te integreren. Google Drive en Hangouts zijn daarvan de meestgebruikte.

Dit zijn de snelst groeiende startups van Nederland

Lees meer over:
Tip de redactie