Apple heeft dinsdag bij het slot van de beurshandel in New York voor het eerst een marktwaarde van meer dan 700 miljard dollar (619 miljard euro). Het is daarmee het eerste bedrijf in de VS dat die grens doorbreekt. 

De producent van de iPad, iPhone en Mac-computer sloot met een winst van 1,9 procent op 122,02 dollar per aandeel. De beurswaarde van Apple is nu ruim twee keer zo veel als die van softwareconcern Microsoft.

De marktwaarde van een bedrijf wordt berekend door de prijs van het aandeel te vermenigvuldigen met het aantal uitstaande aandelen. Apple heeft 5,82 miljard aandelen, het aandeel sloot dinsdag op een waarde van 122,02 dollar. 

Apple doorbrak de grens van 700 miljard al eens eerder, in november 2014. Bij het sluiten van de beurs was de waarde van het aandeel toen echter alweer gezakt. 

Topman Tim Cook van Apple kondigde daarnaast aan 850 miljoen dollar te investeren in een zonne-energieproject in Californië.

Recordomzet

Apples aandeel zit al sinds de bekendmaking van de vierdekwartaalcijfers vorige maand in de lift. Het bedrijf verkocht in het vierde kwartaal van vorig jaar 74,5 miljoen iPhones, draaide een totale omzet van 74,6 miljard dollar en behaalde een winst van 18 miljard dollar.

Geen enkel bedrijf ter wereld maakte ooit zoveel winst in drie maanden. Apple boekte nog nooit zoveel omzet en verkocht nog nooit zoveel telefoons.