Flipboard introduceert webversie

Nieuws-app Flipboard komt na apps voor Android en iOS nu met een webversie. Ook die werkt als een gepersonaliseerde rss-lezer met veel beeld

De nieuwe dienst werkt net als de apps alleen voor mensen die een account aanmaken. Daarna toont Flipboard op basis van de interesses van zijn gebruikers artikelen van allerhande sites.

“Dit is eigenlijk heel retro”, zegt Flipboard-ceo Mike McCue over zijn nieuwe site tegenover The Verge. Flipboard vond het belangrijker eerst goedwerkende apps op de markt de brengen, en vroeg het web om een andere aanpak. Bovendien waren de mogelijkheden op het web enkele jaren geleden volgens de topman nog niet klaar voor de visie van zijn bedrijf.

In tegenstelling tot de apps bladeren gebruikers op Flipboard.com niet door artikelen, maar scrollen zij er langs. De webversie toont in eerste instantie een voorpagina met wat volgens Flipboard voor de gebruiker het belangrijkste nieuws is. Die artikelen zijn niet per se chronologisch weergegeven, zoals bij een traditionele rss-lezer.

Welke artikelen de gebruiker geserveerd wordt zowel automatisch door algoritmen bepaald, als door een redactie van Flipboard en vrijwilligers per categorie. In tegenstelling tot de apps leidt een klik op een artikel in de webversie van Flipboard naar het originele artikel.

Lees meer over:
Tip de redactie