Ook Deezer streamt muziek in cd-kwaliteit

Na de recente lancering van de muziekstreamingdienst Tidal, die muziek in cd-kwaliteit aanbiedt, begint ook Deezer met het aanbieden van muziek in dit formaat.

De komende maand kunnen wereldwijd alle bestaande Premium-gebruikers van Deezer upgraden naar Elite, zoals de hogekwaliteitsdienst wordt genoemd.

Hier zijn geen extra kosten aan verbonden, al moeten klanten wel een jaarabonnement afnemen, en gebruikmaken van een speakersysteem van Sonos. Op andere geluidssystemen, in de eigen apps en op de site van Deezer is de muziek in cd-kwaliteit niet beschikbaar. In de toekomst worden wel meer hardwarepartners gezocht.

In de VS is Deezer Elite, dat muziekstreams aanbiedt in flac-formaat, al sinds september beschikbaar. Inmiddels zijn er 200.000 gebruikers, meldt The Guardian woensdag.

Prijs

Vanaf 19 maart is de dienst ook beschikbaar voor mensen die nog geen abonnement hebben bij Deezer, tegen een nog onbekende prijs. Deezer Elite kost in de VS 9,99 dollar per maand bij het afnemen van een jaarabonnement en 14,99 dollar per maand als maandelijks wordt betaald. Vermoedelijk zullen de prijzen in Nederland op respectievelijk 9,99 en 14,99 euro liggen.

Dat is een stuk goedkoper dan bij de concurrent Tidal - binnenkort eigendom van Jay-Z - die 19,99 euro per maand vraagt. Deezer Elite biedt in totaal 25 miljoen nummers in cd-kwaliteit aan. Nog eens 10 miljoen nummers zijn alleen in lagere kwaliteit te beluisteren.

Muziek in cd-kwaliteit is terug, maar horen we dat ook echt?

Lees meer over:
Tip de redactie