De Rotterdamse startup Housing Anywhere heeft een investering van 1 miljoen dollar binnengehaald. Het platform helpt studenten aan een tijdelijke kamer in het buitenland.

Dat meldt het vakblad Emerce dinsdag.

Studenten kunnen op de website hun eigen kamer te huur aanbieden. Ook kunnen ze er zelf een tijdelijke kamer vinden voor hun buitenlandse studie- of stageperiode.

Het is de tweede grote investering voor het bedrijf dat is opgericht door studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Het geld komt deze keer van Henq Invest en twee andere fondsen. De partijen nemen ook een klein belang in de onderneming. 

Idee

Het bedrijf is in 2009 gestart door studenten van de Rotterdam School of Management, onderdeel van EUR. Deze studenten wilden hun kamers onderverhuren voor de periode dat ze zelf op uitwisseling naar Singapore zouden gaan. Maar ze konden geen Nederlandse studenten vinden die een kamer voor slechts vier maanden wilden huren. 

Toen ze hoorden dat internationale studenten in Nederland moeite hadden met het vinden van een kamer in Rotterdam, kwamen ze op het idee om het kamerplatform te ontwikkelen. Het werd een studentenporject aan de Erasmus Universiteit.

Tegen 2010 werd de startup actief bij andere Nederlandse universiteiten. En vanaf 2011 ging de onderneming de grenzen over. Inmiddels wordt het platform in 155 steden in 21 landen gebruikt. Er zijn in de afgelopen vijf jaar zo'n vijfduizend kamers aangeboden via Housing Anywhere. Met het investeringsbedrag wil het bedrijf verder groeien.