Database gevonden voorwerpen van Uber per ongeluk deels openbaar

De Amerikaanse Uber-afdeling in Los Angeles had een logboek van gevonden voorwerpen openbaar online staan. Onder meer volledige namen en telefoonnummers van passagiers waren zichtbaar.

Dat meldt Motherboard dinsdag.

De pagina is inmiddels offline gehaald. Volgens Motherboard ging het om 155 item die tussen eind december en begin februari door chauffeurs waren aangemeld.

Er was een schema te zien met welke spullen gevonden waren, de volledige naam van de passagier die het kwijt was geraakt en in sommige gevallen een telefoonnummer. Ook een identificatienummer dat intern door Uber wordt gebruikt was inzichtelijk.

Uber heeft nog niet gereageerd op de situatie, maar heeft de website dus wel offline gehaald. Sommige chauffeurs vulden in het systeem in dat zij geld wilden in ruil voor de gevonden spullen. Er werden vooral telefoons, sleutels, kleding en koptelefoons gevonden.

Uber is een app waarmee taxi's besteld kunnen worden. De betalingen en beoordelingen lopen via de app en gebruikers kunnen precies zien waar de auto zich bevindt en hoe lang het nog duurt voor hij er is. Uber wordt gewaardeerd op 41,2 miljard dollar.

Lees meer over:
Tip de redactie