Het Duitse internetbedrijf Rocket Internet steekt honderden miljoenen euro's in Delivery Hero en Hellofresh, twee bedrijven die eten thuisbezorgen.

Rocket Internet koopt voor 496 miljoen euro een aandeel van 30 procent in het Berlijnse Delivery Hero, een concurrent van het Nederlandse Takeaway.com. Dat is het moederbedrijf van onder meer Thuisbezorgd.nl.

Delivery Hero is in 24 landen op 4 continenten actief, maar bezorgt niet in Nederland. Rocket Internet was al mede-eigenaar van Foodpanda, een vergelijkbaar bedrijf dat in 39 landen op 5 continenten bezorgt.

In Italië en Spanje heeft Rocket Internet voor een onbekend bedrag respectievelijk de bedrijven Pizzabo en La Nevera Roja opgekocht. Ook die bedrijven zijn actief in de thuisbezorgsector. De bedrijven worden door Rocket Internet gecombineerd in een wereldwijd consortium van thuisbezorgingsbedrijven.

Dat consortium is gezamenlijk aanwezig in 64 landen. De bedrijven werken samen met 140.000 restaurants en verwerken jaarlijks zo'n 78 miljoen bestellingen.

Hellofresh

Naast de investeringen in bezorging via restaurants steekt Rocket Internet ook 100 miljoen euro in Hellofresh, een bedrijf dat dozen met verse kookingrediënten wekelijks thuisbezorgt bij abonnees. Hellofresh is ook in Nederland actief. Naast Rocket Internet steken andere bestaande investeerders nog eens 10 miljoen euro in Hellofresh.

De startup wordt gewaardeerd op 623,8 miljoen euro. Rocket Internet heeft nu 51,7 procent in handen.

Oliver Samwer, ceo van Rocket Internet, zegt met de overnames en investeringen "de wereldwijde marktleider in de sector voor online voedselbezorging" te willen worden.