Apple is mogelijk van plan om een dienst te lanceren die mensen via internet televisie laat kijken. Het bedrijf zou in de vroege fase van gesprekken met mediabedrijven zijn.

Dat meldt Recode donderdag. De dienst van Apple zou vergelijkbaar zijn met de streamingdienst die Sony aan het testen is in de VS.

Apple zou van plan zijn om Amerikaanse tv-programmering op te kopen en direct aan consumenten te verkopen. Medewerkers van tv-bedrijven zouden al de eerste demonstraties van het Apple-product hebben gezien.

Toch zouden de plannen zich nog in een zeer vroeg stadium bevinden, waardoor details als de prijs en lanceerdatum nog niet bekend zijn. Sommige aanbieders van tv-content zijn nog helemaal niet in gesprek met Apple.

Er gaan al lange tijd geruchten over een slimme televisie die Apple zelf zou willen uitbrengen. Dat is vooralsnog echter nooit gebeurd. Wel heeft Apple een eigen settopbox, de Apple TV, die via internet toegang biedt tot Netflix en andere videodiensten.

Het is onduidelijk of Apple zijn tv-dienst alleen in de VS zou willen lanceren, of ook internationaal mogelijkheden verkent. Het bedrijf heeft niet gereageerd op het gerucht.