De muziekstreamingdienst die Apple bouwt op basis van het vorig jaar overgenomen Beats Music wordt waarschijnlijk rond juni dit jaar uitgebracht.

Dat meldt 9to5 Mac woensdag op basis van ingewijden. Waarschijnlijk wordt de dienst onthuld op Apples ontwikkelaarsconferentie in juni. Op diezelfde bijeenkomst werden ook iTunes Match (2011) en iTunes Radio (2013) onthuld.

Eerder werd er gesproken over een lancering in maart dit jaar, maar de integratie van de dienst zou niet geheel vlekkeloos verlopen. Onduidelijk beleid vanuit de Apple-top zou voor vertraging hebben gezorgd. Ook zouden er een aantal belangrijke posities naar Beats-ontwikkelaars zijn gegaan, wat naar verluidt niet goed viel bij Apple-medewerkers.

Muziekstreamingdienst Beats, opgericht door rapper Dr. Dre en producer Jimmy Iovine, werd in mei 2014 overgenomen door Apple. Naast de muziekdienst beschikt Beats ook over een populaire koptelefoonlijn.

Concurrentie

Apple gaat met de nieuwe dienst de strijd aan met andere muziekdiensten als Spotify. Voor de dienst moet volgens de ingewijden 7,99 dollar per maand worden betaald. Europese prijzen zijn niet bekend.

De nieuwe dienst van Apple zou hiermee in de VS goedkoper zijn dan Spotify en Google Play Music, die daar allebei 9,99 per maand kosten.

Integratie

De nieuwe muziekdienst zal worden gebaseerd op de technologie van Beats, maar Apple is verantwoordelijk voor het nieuwe design. De dienst wordt niet simpelweg een app die op alle iOS-apparaten wordt geïnstalleerd, maar wordt geïntegreerd in de bestaande muziek-app voor iOS-apparaten en iTunes voor computers.

Opvallend genoeg komt er ook een Android-app voor de muziekstreamingdienst van Apple. Het zou de eerste keer zijn dat Apple helemaal zelf een Android-app bouwt. Er zouden vooralsnog geen plannen zijn voor een Windows Phone-versie. 

Hoe Beats sluw, slim en snel populair werd