Vodafone stapt naar de rechter om de overname van glasvezelaanbieder Reggefiber door KPN ongeldig te laten verklaren. 

Dat bevestigt Vodafone na berichtgeving van Tweakers.

Vodafone klaagt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) aan vanwege de goedkeuring van de overname. KPN gaf in november aan Reggefiber helemaal te willen overnemen.

De overname is door ACM goedgekeurd zolang het netwerk open blijft voor concurrenten. Vodafone is zo'n concurrent die voor zijn glasvezelabonnementen gebruikmaakt van het Reggefiber-netwerk.

Drie jaar

Voorheen was het zo dat Vodafone voor onbepaalde tijd toegang had tot het netwerk. Na de overname heeft ACM aangegeven elke drie jaar te onderzoeken of die toegang voor derden nog noodzakelijk is. Elke drie jaar is er dus een kans dat Vodafone toegang tot het netwerk verliest.

Een woordvoerder laat aan weten dat Vodafone graag zekerheid wil hebben omdat het "honderden miljoenen" investeert om een goede positie op de vaste markt te krijgen. Het bedrijf eist een nieuw besluit over de overname.

Volgens de rechtbank in Rotterdam, waar de zaak is ingediend, kan het nog maanden duren voor die voor komt. Vervolgens zou het nog jaren kunnen duren voor er een definitieve uitspraak volgt. Tot die tijd is de overname gewoon geldig. KPN wil nog niet inhoudelijk op de zaak reageren.