Amsterdamse taxichauffeurs willen dat de gemeente in actie komt tegen de particulierendienst Uberpop van taxi-app Uber.

Als dat niet gebeurt zullen de chauffeurs zelf het heft in eigen handen nemen, meldt het AD woensdag. Ze zouden dan bijvoorbeeld Uberpop-chauffeurs klem gaan rijden of wegen blokkeren.

De chauffeurs willen donderdag een brief die is ondertekend door ruim 800 ondernemers overhandigen aan de gemeente. Daarin wordt opgeroepen tot actie tegen de "oneerlijke concurrentie" van Uberpop.

De particulierendienst is in Nederland verboden, omdat Uberpop-chauffeurs geen licentie hebben voor commercieel vervoer. De chauffeurs en Uber zelf kunnen boetes krijgen als ze worden betrapt op het vervoeren van passagiers. De duurdere dienst Uberblack, die gebruikmaakt van gelicentieerde chauffeurs, is wel legaal.

Politie

Volgens de Amsterdamse taxichauffeurs blijft het aantal ritten met Uberpop stijgen, en heeft de taxibranche daar last van. 

Het achtervolgen en klemrijden van Uberpop-auto's zou een oplossing kunnen zijn, stelt een woordvoerder van de taxichauffeurs. "We kunnen ze zelf niet aanhouden, maar we kunnen ze wel volgen en de politie inschakelen. Die móet dan wel in actie komen, want het is illegaal. Als burgers hebben wij de plicht strafbare feiten te melden."

Zuid-Korea

Uber is in Zuid-Korea juist van plan om zijn chauffeurs officieel te registreren, zodat zij aan de lokale wetten voldoen. Dat stelt David Plouffe, bestuurder van Uber, tegenover Bloomberg.

Net als in veel andere landen ligt Uber overhoop met de overheid van Zuid-Korea, die de taxidienst heeft aangeklaagd. Momenteel hebben Uber-chauffeurs in Seoul nog geen licentie voor commercieel vervoer.

Eerder startte Uber al wel met het doorsturen van Uber-gebruikers in de stad Incheon naar taxi's van een gelicentieerd bedrijf. 

Uber moet zijn plannen nog bespreken met de Zuid-Koreaanse overheid. Dinsdag protesteerden zo'n 100 taxichauffeurs tegen de komst van de app, die wereldwijd heeft gezorgd voor onrust in de taxisector.