Google zou de strijd aangaan met Uber met een eigen taxidienst. Mogelijk zouden daarbij de zelfrijdende auto's van het bedrijf worden ingezet.

Dat meldt Bloomberg op basis van een bron dichtbij het bestuur van Uber.

David Drummond, de juridisch topman van Google, zou het bestuur van Uber van die mogelijkheid hebben ingelicht. Drummond zit al sinds 2013 in het bestuur van Uber.

In dat jaar deed Google Ventures, de investeringstak van Google, een investering van 258 miljoen dollar in Uber, zijn grootste investering tot dan toe. Later investeerde Google Ventures nog meer geld in Uber, dat volgens de laatste schattingen zo'n 41 miljard dollar waard is.

Auto-deel-app

Medewerkers van Google zouden intern al een app testen voor het delen van autoritten. Drummond zou die app aan het bestuur van Uber hebben laten zien. Nu zou worden overwogen Drummond uit dat bestuur te zetten. Twee anonieme bronnen van de Wall Street Journal spreken overigens tegen dat Drummond weggestuurd zou worden. 

Bovendien citeert de Amerikaanse zakenkrant één bron die zegt dat het bericht over een Uber-concurrent van Google "overdreven" zijn. De zoekgigant zou inderdaad intern een dienst testen om medewerkers eenvoudig te laten carpoolen, maar meer dan dat zou het momenteel nog niet zijn.

Zelfrijdende Ubers

Eerder op maandag werd bekend dat Uber plannen zou hebben een eigen ontwikkelingstak voor zelfrijdende auto's op te zetten. Google ontwikkelt al langer zulke auto's en zou van plan zijn die bij zijn eigen taxidienst in te zetten.

De ontwikkeling van die Google-auto's zou de top van Uber al langer zorgen baren. Zowel Google als Uber weigeren commentaar te geven op de geruchten.

Luister onze podcast over de eerste zelfrijdende auto in Nederland

Bekijk video's en onze eerste indruk van zelfrijdende auto's

Uber: De opkomst van de populaire, maar controversiële taxi-app