De videostreamingdienst Netflix gaat 1 miljard dollar (880 miljoen euro) in zijn eigen bedrijf investeren om te blijven groeien, door bijvoorbeeld eigen series te produceren of overnames te financieren.

Dat meldt Netflix maandag tegen investeerders (pdf). Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van afgelopen kwartaal bevestigde Netflix al meer budget uit te trekken voor de productie van eigen series.

De 1 miljard dollar wordt gebruikt voor "algemene bedrijfsdoeleinden, het aanschaffen van nieuwe content, werkkapitaal, potentiële overnames en algemene en strategische investeringen".

Het bedrag kan onder andere worden gebruikt om Netflix in meer landen beschikbaar te maken. Zo heeft de videostreamingdienst plannen om aan het einde van het eerste kwartaal van 2015 te lanceren in Australië en Nieuw-Zeeland.

Op dit moment is Netflix actief in vijftig verschillende landen, waaronder Nederland. Netflix heeft de ambitie om de komende twee jaar uit te breiden naar een totaal van tweehonderd landen.

Series

Netflix produceert onder andere House of Cards en Orange is the New Black. Voor eerstgenoemde heeft de videostreamingdienst een Emmy gewonnen.

Het derde seizoen van House of Cards is vanaf vrijdag 27 februari beschikbaar, waarbij het mogelijk is om alle afleveringen direct achter elkaar te kijken.

Netflix zet in op onze vrije tijd, en op Adam Sandler