Verbruiksgegevens die worden verzameld door slimme energiemeters zijn in sommige gevallen onvoldoende beschermd. 

Dat stellen brancheorganisaties Netbeheer Nederland en Energie Nederland donderdag, nadat een journalist ontdekte dat het mogelijk was om met een beperkt aantal persoonsgegevens de privédata van een klant te verkrijgen.

De online systemen van sommige energieleveranciers zouden enkel vragen om naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres voordat gegevens over het energieverbruik kunnen worden ingezien. De gegevens die beschikbaar zijn, zijn altijd minstens een dag oud.

"De netbeheerders en energieleveranciers nemen dit hoog op en nemen extra maatregelen om ervoor te zorgen dat de veiligheid van klantgegevens door de aanbieders van apps gewaarborgd wordt", aldus de brancheorganisaties donderdag. 

Gedragscode

Bedrijven die slimme meters gebruiken zijn nogmaals "kritisch gecontroleerd" om te zorgen dat zij zich aan de regels houden. Gebeurt dat niet, dan wordt de levering van data geblokkeerd. Ook voor nieuwe adressen zal in de komende maand geen data in te zien zijn, omdat netbeheerders aanvragen hiervoor tijdelijk niet accepteren.

Helemaal uitsluiten dat privégegevens niet meer in te zien zijn kan een woordvoerder van Netbeheer Nederland niet. "Dat durf ik helaas niet te garanderen."

In de toekomst moeten organisaties strenger de identiteit van klanten controleren, bijvoorbeeld door om een meternummer te vragen. In de komende weken wordt "met spoed" aan een gedragscode gewerkt die bedrijven hiertoe verplicht.