Yahoo gaat zijn resterende 384 miljoen aandelen in de Chinese internetgigant Alibaba, met een gezamenlijke waarde van ongeveer 40 miljard dollar, verkopen. 

Dat maakt Yahoo vandaag bekend bij de presentatie van de vierdekwartaalcijfers. Yahoo heeft het belang apart gezet in een apart bedrijf, SpinCo, waardoor de aandelen belastingvrij kunnen worden verkocht. Yahoo-aandeelhouders krijgen alle aandelen in het nieuwe bedrijf. 

De stap volgt op druk van de activistische aandeelhouder Starboard op bestuursvoorzitter Marissa Mayer om meer uit te keren aan haar aandeelhouders. De belegging in Alibaba en andere Aziatische activiteiten zijn samen 45 miljard dollar waard en beschermden Mayer, die sinds 2012 aan het roer staat, tegen een aandeelhoudersrevolte totdat Starboard zich begon te roeren. Nu ze buigt, zal de aandacht weer komen te liggen op de omzet die al vijf jaar niet is gegroeid.

Yahoo maakte daarnaast bekend dat het een omzet heeft gedraaid van 1,18 miljard dollar, een daling van 1,8 procent. De winst per aandeel, exclusief eenmalige posten, kwam uit op 0,30 dollar. Dat komt overeen met de verwachtingen van beursanalisten.