Uber heeft naar verluidt de accounts van een aantal Californische chauffeurs stopgezet, omdat zij hun auto's hebben geregistreerd als commercieel voertuig. 

Dat meldt Buzzfeed zaterdag op basis van interviews en documenten. In Californië is het voor chauffeurs die passagiers meenemen tegen betaling verplicht om hun voertuig te registreren als commercieel voertuig. Doen zij dat niet, dan riskeren zij een boete of zelfs strafvervolging.

Uber vereist juist dat voertuigen geregistreerd staan als particulier voertuig, ookal is dat in strijd met de wet. Een aantal Uber-chauffeurs heeft desondanks hun voertuig geregistreerd als commercieel voertuig, maar daar zou Uber niet blij mee zijn. De accounts van zeker twaalf chauffeurs zouden zijn stopgezet door Uber. De dienst zou hun accounts weer activeren wanneer zij hun auto weer als pariculier voertuig hebben geregistreerd, aldus Buzzfeed

Verboden

De Amerikaanse taxi-app is in veel landen controversieel omdat een aantal van de diensten die het aanbiedt in veel landen in strijd zijn met de wet. Het gaat daarbij met name om de dienst Uberpop, waarbij niet-gecertificeerde chauffeurs zich kunnen aanmelden als taxichauffeur.

Ook in Nederland is Uberpop verboden. Eerder deze week kreeg Uber nog een boete van 10.000 euro omdat het door blijft gaan met de Uberpop, ondanks het verbod.

Uber: De opkomst van de populaire en controversiële taxi-app