Twitter heeft prominente gebruikers gevraagd om niet meer te linken naar Instagram-foto's, maar afbeeldingen direct via Twitter te uploaden.

Dat blijkt uit screenshots die Mashable in handen heeft.

Twitter verstuurde de aanwijzingen naar diverse populaire gebruikers in onder meer de media-, entertainment- en sportwereld, aldus een anonieme bron.

Veel gebruikers plaatsen een foto op Instagram en delen die dan via de app met Twitter. Vervolgens verschijnt er een tweet met een linkje naar Instagram.

De foto zelf wordt niet op Twitter getoond. Die functie schakelde het bedrijf ruim twee jaar geleden uit toen het een eigen fotouploaddienst lanceerde waar gebruikers foto's in kunnen bewerken en filters kunnen toepassen.

In de screenshots schrijft Twitter onder een tweet met een Instagram-link: "Plaats je foto's direct op Twitter om er zeker van te zijn dat je fans hem altijd zien." Daarnaast toont het bedrijf hoe dezelfde tweet er uit zou zien als de gebruiker dat gedaan had.

Sinds december 2014 heeft Instagram meer gebruikers dan Twitter. Er zijn maandelijks 300 miljoen mensen actief in de fotoapp terwijl Twitter elke maand gebruikt wordt door 284 miljoen mensen.