Cloudopslagdienst Box gaat vrijdag naar de beurs met een waarde van 1,67 miljard dollar (1,47 miljard euro).

Dat meldt Reuters vrijdag.

Een Box-aandeel gaat 14 dollar kosten, iets hoger dan de verwachte 11 tot 13 dollar. Met de verkoop van aandelen zal Box naar verwachting 175 miljoen dollar ophalen. Box zal verhandeld worden op de beurs in New York die om 15.30 uur Nederlandse tijd zijn deuren opent. 

Zakelijk

Box is een cloudopslagdienst vergelijkbaar met bijvoorbeeld Dropbox. Het bestaat al sinds 2005, maar is minder bekend omdat het zich vooral richt op zakelijke gebruikers.

Zij krijgen 10 GB aan opslag gratis, maar bestanden mogen niet groter zijn dan 250 MB. Bovendien kunnen bestanden niet worden teruggezet naar een oudere versie zonder te betalen. Bij een betaald abonnement worden ook specifieke deelmogelijkheden toegevoegd.

Waardering

Box is het zoveelste techbedrijf dat de afgelopen maanden wordt gewaardeerd boven de 1 miljard dollar. Onlangs was de eer nog aan Shazam, een app waarmee muziek herkend kan worden. De waarde van het bedrijf wordt na een investering van 30 miljoen dollar geschat op ruim 1 miljard.

Spotify is 4 miljard dollar waard terwijl Dropbox al een waarde heeft van 10 miljard dollar. In 2014 werd voor een recordbedrag in startups geïnvesteerd.

Dit zijn de tien tech-startups met de hoogste waarde

Knapt er binnenkort een nieuwe internetbubbel?