In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week hebben we het onder meer over de revolutionaire hologrammenbril van Microsoft en de nieuwe webversie van Whatsapp.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (19 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Deze week bespreken we de volgende onderwerpen:

Holografische bril Hololens

• [00:43] Microsoft presenteerde deze week de Hololens, een holografische bril die de echte en virtuele wereld combineert. Is de holografische computer de toekomst en zo ja, wat gaan we er dan mee doen?

Gratis Windows 10

• [07:23] Windows 10 wordt een gratis upgrade voor gebruikers van Windows 7 en 8.1. Microsoft lijkt vooral gebruikers te willen winnen voor Office en Onedrive, terwijl de consumentenversie van Windows niet meer de financiële melkkoe van het bedrijf is. We bespreken de belangrijkste veranderingen in het nieuwe besturingssysteem.

Webversie Whatsapp

• [09:36] Whatsapp heeft vanaf deze week eindelijke een webversie. Gebruikers van de iPhone kunnen echter nog steeds niet via hun laptop berichten sturen, want koppeling met de iOS-app is niet mogelijk. Waarom ontbreekt ondersteuning voor de iPhone en hoe werkt de web-app van Whatsapp eigenlijk? En krijgen we in de toekomst toch advertenties in Whatsapp te zien?

Wereldwijd Netflix

• [15:15] Netflix groeit snel door, qua ledenaantal maar ook qua aantal landen waar de streamingdienst actief is. Over twee jaar moet het mogelijk zijn om overal ter wereld Netflix te kijken. Ondertussen blijft het bedrijf zich richten op het produceren van eigen tv-series en films, die de dienst geen windeieren leggen.

De Pitch

• [19:03] In de wekelijkse rubriek De Pitch presenteren Nederlandse startups in 60 seconden hun idee. Deze week vertelt oprichter en directeur Michel Visser van Konnektid hoe zijn bedrijf het mogelijk wil maken om te leren van je buren.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.