Populaire dating-app Tinder koppelt dagelijks 21 miljoen mensen, en heeft de mijlpaal van zijn vijf miljardste match bereikt.

Dat meldt Techcrunch.

Dagelijks wordt er in totaal 1,5 miljard keer door Tinder 'geveegd'. De vijf miljardste koppeling van twee Tinder-gebruikers geeft de groei van Tinder aan.

In maart 2014 werd de miljardste Tinder-match behaald. In oktober 2014 lag het aantal koppelingen per dag nog op 12 miljoen en lag het dagelijks totaal op 1 miljard vegen.

Overname

Om zijn groei te kunnen doorzetten heeft Tinder Snapchat-alternatief Tappy overgenomen. Technologiebedrijven doen regelmatig zogenoemde acquihires: overnames van bedrijven voornamelijk om het personeel te rekruteren.

De overname van Tappy is daar een voorbeeld van. Tappy is een app die lijkt op Snapchat, met een nadruk op foto's en berichten die maar tijdelijk te bekijken zijn.

"Het is ontzettend moeilijk om snel genoeg getalenteerde mensen te vinden om onze planning voor 2015 vol te houden. Die omvat een aantal ambitieuze plannen", zegt Tinder-ceo en oprichter Sean Rad tegen Techcrunch over de overname.

Hoe werkt Tinder?